Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin: Transnistria ar putea obţine statut de observator

6 iul. 2016,, 11:30   Politică
6202 6
Рогозин: Приднестровье может получить статус наблюдателя
Foto: novostipmr.com

Reprezentanţii transnistreni pot obţine statutul de observator în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse privind cooperarea comercial-economică.


Potrivit mass-mediei din regiune, declaraţia aparţine viceprim-ministrului rus, reprezentantului special al preşedintelui rus în Transnistria, Dmitri Rogozin, aflat într-o vizită la Tiraspol.

În cadrul întrevederii cu liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk, Rogozin a declarat că, în timpul ultimei şedinţe de marţi cu conducerea Republicii Moldova, a discutat nu doar stabilirea relaţiilor comerciale moldo-ruse, dar şi interacţiunea dintre Tiraspol şi Chişinău. Potrivit lui, în viitorul apropiat ar putea fi reluată activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, unde ar dori să vadă partea transnistreană în calitate de observatori.

„Sîntem interesaţi de afacerile din Transnistria, avînd în vedere că aici locuiesc compatrioţii noştri, cetăţenii noştri, oamenii dragi nouă. Prin urmare, indiferent de cît de rău evoluează situaţia în ceea ce priveşte politica externă, trebuie să ştiţi că întotdeauna vă puteţi baza pe umerii Federaţiei Ruse", a spus oficialul.

Şevciuc a mulţumit Rusiei pentru implementarea unui număr mare de proiecte umanitare în Transnistria.

Cu o zi înainte, în drum spre Tiraspol, Rogozin a inspectat postul de pacificatori ruşi amplasat la periferia oraşului Bender şi unde activează doar pacificatori ruşi.

Rogozin a făcut cunoştinţă cu condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea serviciul de menţinere a păcii. Acest post a fost vizitat de Rogozin exact acum patru ani, în timpul uneia dintre vizitele sale în regiune, care a menţionat că infrastructura trebuie îmbunătăţită. În rezultat, în zona de securitate de pe Nistru, din resursele Rusiei au fost reutilate şase posturi de menţinere a păcii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?