X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fost viceministru: Rogozin joacă acelaşi rol de consolidare a regimului de la Tiraspol

6 iul. 2016,, 11:18   Politică
4195 10

Foto: noi.md

De la vizita vicepremierului rus Dimitri Rogozin în Republica Moldova nu ne putem aștepta la nimic spectaculos, consideră fostul viceministru de externe Valeriu Chiveri, citat de Noi.md.


În opinia lui Chiveri, ca și pînă acum, partea cea mai importantă a agendei acestei vizite este concentrată la Tiraspol, deși în mod normal, ar trebuie să fie la Chişinău. Diplomatul este de părere că Dmitri Rogozin joacă acelaşi rol pe care l-a jucat anterior, un rol de consolidare a regimului separatist de la Tiraspol.

„Domnul Rogozin ce a făcut pînă acum şi vedem că face în continuare, depune eforturi pentru a sprijini regimul de la Tiraspol, inclusiv prin proiecte umanitare, financiare şi de tot felul. Nu am văzut nicio acţiune pe care ar fi făcut-o şi ar fi contribuit într-un fel sau altul la consolidarea încrederii între cele două maluri şi ar contribui la dinamizarea procesului de negocieri”, a notat Valeriu Chiveri într-un interviu pentru Europa Liberă.

Comentînd declarația recentă a liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, precum că Moldova plănuieşte cu ajutorul NATO să pună presiune asupra regiunii transnistrene pentru a o obliga să renunţe la independenţă şi la buna relaţie cu Rusia, Chiveri a explicat că această afirmație este făcută în contextul campaniei electorale.

„Nimic nou și întîmplător în această declarație. Regiunea transnistreană se confruntă cu probleme acute economice şi financiare, şi este, practic, în campanie electorală pentru alegerea aşa-numitului preşedinte în decembrie a acestui an. Evgheni Şevciuk şi-a pierdut toată autoritatea şi este în căutarea diferitelor soluţii pentru a-şi ridica ratingul şi una dintre cele mai simple este căutarea inamicilor externi sau interni. Şi a găsit în situaţia aceasta relaţia Moldova-NATO, care, de altfel, este una nu foarte activă”, a remarcat Valeriu Chiveri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?