Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tulbure: Problema întoarcerii miliardului furat trebuie supusă referendumului

4 iul. 2016,, 15:25   Politică
3823 3

Foto: noi.md

Miliardele furate din rezerva valutară a statului trebuie întoarse de hoți, și nu de milioanele de cetățeni moldoveni, care sînt victime ale acestui jaf. De această părere este analistul politic Alexei Tulbure, care a lansat ideea organizării unui referendum în problema rambursării sumei de bani sustrase, notează NOI.md.


În opinia politologului, sarcina inițierii unui referendum în această problemă trebuie să revină partidelor de opoziție, care astfel mai pot da o ripostă acțiunilor ilegale ale guvernării.

„Problema întoarcerii datoriei de stat către Banca Națională de către Guvern sau, cu alte cuvinte, cea cu privire la întoarcerea miliardelor furate de către bancheri și politicieni trebuie supusă unui referendum. Sînt sigur că va fi posibil, chiar și în condițiile actuale, de colectat numărul necesar de semnături. Această chestiune ține în mod cert de suveranitatea și securitatea țării. Miliardele din rezervele valutare ar trebui să le întoarcă hoții, nu milioanele de cetățeni ai Moldovei, care sînt victime ale acestui furt. Iată sarcina opoziției. Acesta va fi un semnal serios de rezistență în fața acțiunilor criminale ale acestui guvernări”, a remarcat Alexei Tulbure.

Proiectul de lege ce urmează a fi adoptat de Parlament prevede transmiterea de către Ministerul Finanțelor Băncii Naționale a obligațiunii de stat în sumă de 13,58 miliarde de lei, pentru rambursarea garanției de stat acordată printr-o decizie secretă a Guvernului Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?