Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Anastasia Nichita - campioana Europei la lupte feminine

2 iul. 2016,, 13:00   Sport
3732 1
Чествование Анастасии Никита - чемпионки Европы в женской борьбе
Foto: sports.md

Uniunea federaţiilor de lupte din Moldova a sărbătorit-o vineri pe campioana Europei la lupte libere între tineri la categoria pînă la 55 kg, Anastasia Nichita.


Preşedintele federaţiei, Victor Peicov, a înmînat sportivei un premiu de 5000 de lei şi un cadou din partea sponsorului. Antrenorii vor fi premiaţi la sfîrşit de an.

"Premiile şi cadourile sînt un moment bun, dar vrem să fim auziţi la Ministerul Tineretului şi Sportului şi în federaţie. Trebuie ca Ministerul să finanţeze cantonamentele, călătoriile la campionate, cheltuielile de vitaminizare şi asigurarea medicală, procurarea echipamentului sportiv. La campionatele mondiale, europene şi alte turnee internaţionale sportivele nu se reprezint singure pe ele, ci ţara - Republica Moldova", a spus corespondentului antrenorul Anastasiei, Tudor Cîrlan.

În opinia sa, ar fi corect ca Ministerul să restituie Anastasiei Nichita şi antrenorilor săi 1440 de franci elveţieni, cheltuiţi pentru procurarea acreditării.

"Şi asta fără cheltuielile de transport. Cînd ministerul va restitui banii personali nu se ştie. Iar în curînd avem campionatul mondial între tineret, deja în august", a spus antrenorul.

La Campionatul Europei au plecat trei sportive din Moldova, dar cheltuielile de acreditare vor fi restituite doar Anastasiei, deoarece ea a luat medalie.

"Conducerea ministerului se schimbă însă practica de a participa la campionate din banii proprii, iar noi după vom restitui, rămîne o metodă constantă de lucru", a menţionat Cîrlan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?