X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Cel mai bine plătit fotbalist moldovean în Italia! Află suma record

1 iul. 2016,, 12:45   Sport
4925 2
Foto: boss-foto.ch

Jucătorul selecționatei de fotbal a Moldovei Artur Ioniță își continuă ascensiunea în campionatul Italiei.


Fotbalistul care joacă în poziția de mijlocaș, după doi ani de joc în echipa italiană „Verona”, a plecat la „Cagliari”. Contractul a fost semnat conform schemei 3+1, adică prevede posibilitatea de prelungire, transmite NOI.md cu referire la moldfootball.com.

Valoarea tranzacției pentru transferul fotbalistului moldovean la „Cagliari” a constituit 4,5 milioane de euro. Această sumă a devenit una record în istoria fotbalului Moldovei independente.

În afară de aceasta, compatriotul nostru va rămîne în divizia superioară a campionatului Italiei, după ce „Verona”, pentru care a jucat în 2014, a retrogradat în clasamentul Seriei B.

Cu cîteva zile în urmă, a fost publicată informația că Artur Ioniță convenise să treacă la echipa „Napoli”. Atunci se spunea că napolitanii sînt gata să plătească 7 milioane de euro pentru mijlocașul moldovean, însă, din motive necunoscute, afacerea a eșuat.

Artur Ioniță s-a născut la Chișinău în anul 1990. El este absolvent al Școlii de Fotbal „Zimbru”. Pentru echipa de seniori „Zimbru”, a jucat în 2007, apoi a trecut la echipa din Rîbnița „Iskra-Stal”. Cinci ani a jucat pentru clubul elvețian „Aarau”, pentru care a marcat 16 goluri. În 2014, a trecut la „Verona”, pentru care a marcat de șase ori în 39 de partide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?