Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În China urmează a fi construit un centru de cooperare Moldova-Taicang

29 iun. 2016,, 11:35   Economie
2242 0

В Китае построят Центр сотрудничества Молдова-Тайцан
Foto: mec.gov.md

Intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză au fost discutate în cadrul întrevederii viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, cu un grup de antreprenori din orașul Taicang, provincia Jiangsu, condus de vicepreședintele Centrului de Cooperare Economică din China, Liu Jinghua.


Părțile au discutat oportunitatea instituirii unui centru de cooperare Moldova-Taicang, care va deveni o platformă de promovare a exporturilor din Republica Moldova în China. „Planificăm să construim în China un centru cultural în stil tradițional moldovenesc și, prin intermediul acestui proiect, să le oferim cetățenilor chinezi posibilitatea să descopere cultura, tradițiile şi valorile poporului moldovenesc”, a menționat Liu Jinghua.

Octavian Calmîc a susținut ideea oamenilor de afaceri din Taicang privind realizarea acestui proiect. În context, ministrul Economiei a propus elaborarea unui plan comun de acțiuni pentru realizarea acestui proiect.
Centrul de Cooperare Moldova-Taicang ar putea fi construit pînă la sfîrșitul anului curent, în acest scop urmînd a fi semnat un acord bilateral între businessmenii din China şi reprezentanții Asociației Oamenilor Afaceri din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?