X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul a extins moratoriul controalelor de stat pînă la 1 octombrie

29 iun. 2016,, 17:24   Economie
7465 0
Правительство продлило мораторий государственных проверок до 1 октября
Foto: publika.md

La propunerea Ministerul Economiei, cu referire la prevederile Legii privind moratoriul asupra controlului de stat, Guvernul a decis extinderea pînă la 1 octombrie a.c. a moratoriului controalelor de stat a agenților economici, notează NOI.md.


Acest fapt a fost posibil deoarece, în conformitate cu Legea privind moratoriul asupra controlului de stat, Guvernul este în drept să decidă privitor la prelungirea moratoriului în cazul în care aceasta este posibilă fără a pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea publică, acumularea veniturilor la bugetul public naţional şi executarea obligaţiilor ce rezultă din tratatele internaţionale.

În cadrul ședinței Guvernului, ministrul Economiei a menționat că, în perioada moratoriului declanșat la 1 aprilie a.c., pe adresa Ministerului au parvenit de la organele cu funcții de control doar 62 de demersuri referitoare la solicitarea efectuării controalelor. Dintre acestea au fost acceptate doar 10 controale, iar 52 au fost respinse, inclusiv 10, din lipsa competenței pe marginea demersurilor adresate de către organele cu funcții de control.

Majoritatea demersurilor pentru solicitarea controalelor au parvenit de la Inspectoratul Fiscal, Inspecția Financiară, Inspectoratul Ecologic, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și ANSA.

Pe parcursul primei perioade a moratoriului, pe adresa Ministerului nu a parvenit nicio petiție/plîngere cu privire la lipsa controalelor și necesitatea reluării lor din partea organelor cu funcții de control.

Toate cele menționate au servit drept temei pentru extinderea moratoriului încă pentru o perioadă de 3 luni – pînă la 1 octombrie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?