Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4012

Procurorul Bețișor: Am solicitat 19 ani de închisoare pentru Vlad Filat

22 iun. 2016,, 14:49   Politică
5364 3
Procurorul Bețișor: Am solicitat 19 ani de închisoare pentru Vlad Filat
Foto : sputnik.md

Astăzi a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul Filat, în cadrul căreia au început dezbaterile judiciare, transmite NOI.md. După ședință, procurorul care instrumentează cazul, Adriana Bețișor a declarat că astăzi acuzarea a cerut 19 ani de închisoare pentru Vlad Filat, pe care îl învinuiește de corupere pasivă și trafic de influență.


Totodată, Bețișor a precizat că a cerut ca după ispășirea pedepsei, Filat să nu aibă dreptul să ocupe funcții publice, dar și să-i fie sechestrate bunurile , care sînt puse sub sechestru în prezent, și care au fost enumerate în investigațiile pentru dosar.

„Avînd în vedere toate probele din dosar am susținut ca instanța de judecată să aplice 19 ani de închisoare, 3000 de unități convenționale și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani”, a specificat Adriana Bețișor.

Potrivit ei, următoare ședință de judecată în acest caz este programată pentru luni, 27 iunie, în cadrul căreia lui Filat îi va fi oferit ultimul cuvînt.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, după ce Parlamentul a votat pentru lipsirea sa de imunitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?