Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Năstase: Înrobirea financiară a cetățenilor este inadmisibilă

20 iun. 2016,, 15:49   Politică
4969 10

Năstase: Înrobirea financiară a cetățenilor este inadmisibilă
Foto: tribuna.md

Generații întregi de cetățeni moldoveni vor fi obligați de autorii fraudei bancare să întoarcă statului ceea ce au furat ei într-o singură noapte.


Declarația aparține liderului Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, și a fost făcută în contextul înregistrării la Parlament a unui proiect de lege privind transformarea garanțiilor de stat în datorie internă, notează NOI.md.

Potrivit lui Andrei Năstase, proiectul pregătit de executiv prevede transformarea garanțiilor de stat emise de guvernele Leancă și Gaburici în anii 2014 și 2015, cu o majorare semnificativă a sumei inițiale, această datorie urmînd a fi achitată de contribuabili începînd cu anul viitor. Activistul a remarcat că inițiativa a fost înaintată în mod netransparent și fără consultări cu societatea civilă.

„Regimul criminal oligarhic a decis ca miliardul furat să fie întors Băncii Naționale de către cetățeni în baza unei legi adoptate în regim de urgență, în condiții insuportabile. Conform proiectului, Ministerul Finanțelor va emite și va transmite Băncii Naționale obligațiunile de stat cu o dobîndă de 50 de ori mai mare decît dobînzile cu care au fost creditate cele trei bănci comerciale jefuite”, a notat Năstase într-o declarație de presă.

În opinia politicianului, prin asemenea acțiuni, guvernarea nu face nimic altceva decît să înrobească cetățenii țării și generațiile viitoare. Acesta a subliniat că actuala clasă politică are în rîndurile sale mai mulți complici ai furtului din sistemul bancar.

„Decizia regimului oligarhic de a pune pe umerii contribuabililor jaful comis de o grupare politică de esență criminală, în frunte cu coordonatorul caracatiței – Plahotniuc, și executorul – controversatul afacerist din zona puterii ilegitime Șor constituie culmea cinismului și a ticăloșiei”, se mai menționează în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?