Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Dezastru de ieri seara: Grindina cît oul a avariat peste o mie de case (FOTO)

19 iun. 2016,, 10:39   Societate
17669 0

Foto: unimedia.info

Ploaia cu grindină a făcut prăpăd ieri seară în mai multe localități din Republica Moldova. Potrivit Direcției Situații Excepționale, au fost afectate 16 sate din raionul Ungheni, cîteva localități din Șoldănești și Rezina, iar fără energie electrică au rămas mai mulți consumatori din raioanele Sîngerei, Rîșcani, Fălești, Florești, Drochia, Soroca și Edineț.


Potrivit sursei citate, grindina a distrus acoperișurile a 1092 de case din localitățile Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pîrlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hârcești, Todirești, Grăseni și Valea Mare, toate din raionul Ungheni. În această dimineață a fost convocată Comisia raională pentru situații excepționale.

Circa 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localiatatea Cosăuți, raionul Soroca, salvatorii fiind alertați să intervină. În raionul Șoldănești, mai mulți copaci au fost doborâți pe traseul dintre localitatea Vadul lui Rașcov și orașul Șoldănești. La fața locului pentru defrișarea arborilor și eliberarea drumului au intervenit echipe de salvatori.

În regim de alertă a fost ridicat în această noapte efectivul Detașamntului căutare-salavre din municipiul Bălți. Nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică au intervenit pentru a lichida consecințele ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni.

Pompierii au mai fost solicitați pentru deblocarea traseelor de copaci în raioanele Rezina și Florești. În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 de localități din șapte raioane.

În ultimele 24 de ore, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat 438 de salvatori și pompieri cu 76 unități de tehnică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?