X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șupac: Prezența lui Ciocan în noua componență a CEC reprezintă o lovitură în independența instituției

18 iun. 2016,, 11:30   Politică
4941 5

Шупак: Наличие Чокана в новом составе ЦИК – удар по независимости комиссии
Foto: unimedia.info

„Apariția «neașteptată» în noua componență a Comisiei Electorale Centrale, care a fost aprobată pe 17 iunie, a fostului președinte al instituției Iurie Ciocan confirmă dubiile opoziție privind independența acestei structuri”, informează NOI.md.


De această părere este președintele fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac, care și-a împărtățit opinia pe rețelele de socializare.

„În pofida faptului că trei membri ai Comisiei Electorale Centrale au fost propuși de opoziția parlamentară, inclusiv candidatura Alinei Russu, care a fost delegată de fracțiunea PCRM, noi nu am votat pentru aprobarea noii componențe a CEC. Dubiile noastre privind independența acestui organ au fost confirmate de apariția «neașteptată» în noua componență a meseriașului în falsificarea alegerilor – Ciocan”, a scris Șupac.

Noua componență a Comisiei Electorale Centrale a fost aprobată la ședința plenară a Parlamentului din 17 iunie cu votul a 79 de parlamentari. De la vot s-au abținut socialiștii și comuniștii.

Din cei nouă membri ai Comisiei, trei au făcut parte din componența precedentă. Este vorba de fostul președinte al instituției Iurie Ciocan, ex-secretarul Andrei Volentir și Vasile Gafton. Noua conducere a CEC urmează să fie aleasă în decurs de 15 zile din momentul intrării în vigoare a deciziei privind aprobarea componenței Comisiei. Mandatele membrilor CEC sînt valabile pe o perioadă de 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?