X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Ministrul Șalaru rămîne în funcție

17 iun. 2016,, 17:12   Politică
4680 8
Ministrul Șalaru rămîne în funcție
Foto : actualitati.md

Moțiunea simplă asupra activității ministrului Apărării, Anatol Șalaru, a fost respinsă astăzi de majoritatea parlamentară, notează NOI.md.


Pentru demisia ministrului s-au pronunțat doar 24 de deputații socialiști și comuniști, număr insuficient pentru aprobarea moțiunii.

Autorii moțiunii, deputații PSRM, l-au acuzat pe Anatol Șalaru de faptul ar fi dat indicații să fie „comercializate ilegal” complexele antiaeriene care protejează spațiul aerian al Republicii Moldova. Potrivit lor, sistemele au fost vîndute la prețul derizoriu de 660 de mii de dolari, deși prețul lor real ar fi mult mai mare.

De cealaltă parte, Anatol Șalaru a explicat că aceste sisteme erau uzate și nu puteau fi folosite în niciun fel.

„Aceste complexe nu au fost folosite de 22 de ani. În această perioadă, Armata Națională a cheltuit 10 milioane de ei pentru păstrarea lor. Ele aduceau pagube statului, neputînd să fie folosite, deoarece pentru a le repara și utiliza era nevoie de cel puțin un buget anual al Ministerului Apărării. Asupra legalității acestei licitații s-au pronunțat organele de anchetă. Ministerul Apărării nu este un depozit de fier vechi”, a precizat Șalaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?