X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Comisarul european Johannes Hahn va întreprinde o vizită în Moldova

16 iun. 2016,, 16:00   Politică
1601 0
Еврокомиссар Йоханнес Хан приедет с визитом Молдову
Foto: enpi-info.eu

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, va întreprinde o vizită în Republica Moldova pînă la sfîrșitul lunii iulie 2016.


Oficialul european a acceptat invitația premierului Pavel Filip, pe care acesta i-a făcut-o în cadrul unei discuții telefonice, notează NOI.md.

În opinia interlocutorilor, această vizită va oferi o ocazie bună pentru a puncta realizările obţinute şi a trasa priorităţile cooperării între Republica Moldova şi Uniunea Europeană pentru etapa următoare.

Pavel Filip i-a mulțumit lui Johannes Hahn pentru sprijinul constant acordat ţării noastre. Referindu-se la ultimele evoluţii în implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare, Pavel Filip a precizat că pînă în prezent au fost realizate peste 63% dintre acţiunile prevăzute. Au fost înregistrate progrese considerabile în realizarea acţiunilor din Foaia de parcurs care vizează reforma justiţiei, dezvoltarea unui mediu de afaceri atractiv, consolidarea sistemului bancar, domeniul energetic.

„Săptămîna viitoare, în Parlament urmează a fi adoptat proiectul de lege cu privire la integritate. Pînă la sfîrşitul lunii iulie sperăm să fie realizate integral toate acţiunile incluse în Foaia de parcurs”, a subliniat șeful Executivului de la Chișinău.

De asemenea, premierul a vorbit despre dialogul cu Fondul Monetar Internaţional şi viitoarea misiune FMI, care este aşteptată la Chişinău în perioada 5-15 iulie curent, pentru a negocia un nou acord de colaborare.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a informat despre întrevederea pe care a avut-o pe 7 iunie la Bişkek cu premierul rus, Dmitrii Medvedev, în cadrul căreia a subliniat interesul ţării noastre de a avea relații bune cu Federaţia Rusă, dar cu respect pentru drumul european al Moldovei.

La rîndul său, Johannes Hahn l-a felicitat pe Pavel Filip pentru îndeplinirea a 2/3 dintre acţiunile incluse în Foaia de parcurs şi a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue să acționeze cu fermitate în vederea implementării reformelor şi să menţină dialogul cu societatea civilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?