Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moscova reacționează la acuzațiile lui Timofti

13 iun. 2016,, 09:45   Politică
9849 10

В Госдуме России ответили на обвинения Тимофти
Foto: patriot-rk.ru

Poporul moldovenesc este singurul obstacol în aspirațiile europene ale Republicii Moldova, și nu Federația Rusă, așa cum declară președintele țării Nicolae Timofti.


Aceasta este reacția Dumei de Stat la afirmațiile președintelui Timofti precum că Rusia reprezintă un obstacol serios în calea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

„Noi nu sîntem un obstacol, ei singuri sînt. Noi nici măcar nu avem granițe directe cu Republica Moldova. Ei au un alt obstacol, care se numește poporul. În 2014, poporul Găgăuziei s-a pronunțat că în cazul apropierii Republicii Moldova de UE și NATO ei vor cere apropierea de noi. Și Transnistria a ales calea spre Federația Rusă în anii 90. În curînd vor da vina pe orice țară pentru eșecul integrării în UE”, a reacționat adjunctul președintelui Comisiei Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Leonid Kalașnikov, potrivit RIA Novosti.

Președintele Nicolae Timofti a îndemnat săptămîna trecută Uniunea Europeană să mențină sancțiunile economice impuse Rusiei, subliniind că regiunea separatistă moldoveană Transnistria a fost „primul experiment” al Kremlinului în alimentarea conflictelor separatiste, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty.

Timofti acuză Rusia că susține în continuare eforturile separatiste ale Tiraspolului, care și-a proclamat independența față de Chișinău în 1990, dar care nu este recunoscută de comunitatea internațională.

Președintele moldovean a insistat și asupra necesității retragerii militarilor și armamentului rus din Transnistria, conform angajamentelor pe care Moscova și le-a asumat prin Acordul OSCE din 1999.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?