X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Este posibil un acord Rusia-Ucraina pînă la începutul lui 2017?

10 iun. 2016,, 23:00   Externe
4201 8

США: Отношения с Россией нормализуются после решения украинской проблемы
Foto: eadaily.com

Casa Albă încearcă din greu să convingă Ucraina și Rusia să implementeze acordul de pace, pînă la momentul în care președintele Barack Obama va părăsi funcția de președinte al SUA, a declarat consilierul pe politică de securitate Susan Rice.


Rice, care coordonează politica externă a Casei Albe, a declarat că din punctul său de vedere există posibilitatea ca pînă la finalul anului să se încheie criza din Ucraina, iar oficialii americani și-au intensificat eforturile, alături de omologii francezi și germani, pe problema acordului de la Minsl, semnat în februarie 2015, conform Newsweek..

„Credem că se poate face asta începînd de acum pînă la finalul administrației, dacă rușii vor demonstra că au suficient de multă voință politică”, a spus Rice într-un eveniment organizat de Washington Post. Obama va pleca de la Casa Albă în 20 ianuarie 2017.

„Sperăm ca, dacă rușii vor dori să rezolve această problemă - și avem motive să credem că ar vrea - să avem timpul necesar și instrumentele necesare pentru a pune în aplicare planul”, a mai explicat Rice.

Mai mult de 9.000 de oameni au fost uciși din aprilie 2014 pînă acum, în cursul violențelor dintre separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei și trupele guvernului de la Kiev.

SUA și UE au păstrat sancțiunile economice impuse Rusiei, până la implementarea măsurilor de securitate și a reformelor electorale, incluse în acordul de pace de la Minsk. Liderii UE urmează să se pronunțe pe tema sancțiunilor la un summit ce va avea loc la finalul lunii iunie.

Rice a precizat că nu poate spune cu certitudine dacă se va întîmpla, pentru că timpul zboară și nu există „pariuri sigure” că Parlamentul ucrainean va fi capabil să ratifice reformele electorale care sînt parte a acordului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?