Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ruşii au simulat distrugerea la Constanţa a flotei NATO din Marea Neagră

10 iun. 2016,, 14:50   Externe
5912 12

Ruşii au simulat distrugerea la Constanţa a flotei NATO din Marea Neagră
Foto: independent.md

Ruşi nu se lasă şi fac şi ei un spectacol de forţă ca răspuns la manevrele aliaţilor NATO în Marea Neagră.


Este vorba de exerciţii militare care simulează distrugerea convenţională a forţelor maritime ale ţărilor NATO aflate în portul Constanţa.

Este vorba, printre altele, de distrugătorul american USS Porter. Conform unor date comunicate de Direcţia Principală de Informaţii a Forţelor Armate ale Ucrainei, aceste operaţiuni au avut loc pe data de 8 iunie, în spaţiul aerian al părţii centrale a Marii Negre, arată Agerpres.

„Au fost implicate 4 bombardiere TU-22M3 din componenta diviziei nr. 23 de bombardament, care au executat fixarea ţintelor cu rachetele anti-navă şi au simulat lansarea acestor rachete. Bombardierele au fost escortate de 4 avioane de vînătoare SU-27”, a declarat Vadim Skibitski, şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Forţelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit acestuia, astfel de acţiuni ale Federaţiei Ruse vor să demonstreze rolul său dominant în Marea Neagră şi capacitatea de a rezolva problemele regionale în favoarea sa, cu propriile sale forţe armate.

„Acţiunile sînt de o mare importanţă pentru Federaţia Rusă mai ales acum, în ajunul summit-ului NATO de la Varşovia, unde vor fi abordate aspecte legate de securitatea regională, inclusiv în regiunea Mării Negre”, a mai arătat Skibitski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?