Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Voronin a atras atenţia ambasadorului SUA la încălcările legislaţiei Moldovei

10 iun. 2016,, 08:30   Politică
4834 5
Voronin a atras atenţia ambasadorului SUA la încălcările legislaţiei Moldovei
Foto: noi.md

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, a atras atenţia ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, la numeroasele încălcări ale legislaţiei republicii.


Despre aceasta s-a vorbit la întrevederea de joi, în cadrul căreia s-a discutat situaţia politică şi social-economică din ţară.
Vladimir Voronin a atras atenţia interlocutorului la faptul că "decizia din 4 martie a Curţii Constituţionale este, în esenţă, o lovitură de stat".

"Asemenea precedente revoltătoare ale încălcării legii au devenit posibile drept rezultat al înrădăcinării în Moldova a fenomenului de stat capturat. Cifra legilor adoptate în ultimii ani de Parlamentul moldovenesc nu presupune automat implementarea calitativă a acestora. Totodată, tendinţele negative ale dezvoltării social-economice a statului sînt agravate de faptul că la conducerea ţării sînt mulţi neprofesionişti. O dovadă este faptul că actualul guvern deja a fost apreciat de societate drept cel mai neprofesionist", a declarat Voronin.

La rîndul său, James Pettit a subliniat "necesitatea de a respecta principiul supremaţiei dreptului la toate nivelurile puterii de stat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?