Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kremlinul: Exercițiile militare ale NATO subminează încrederea, amenință securitatea în Europa

7 iun. 2016,, 13:25   Externe
2429 13

Kremlinul: Exercițiile militare ale NATO subminează încrederea, amenință securitatea în Europa
Foto: ruvr.ru

Exercițiile militare desfășurate în prezent de NATO în Polonia și mai multe țări europene nu contribuie la o atmosferă de încredere și de securitate pe continent, a declarat marți purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters și TASS.


Exercițiile de amploare, care au început în Polonia, nu contribuie la crearea unei atmosfere de încredere și de securitate în Europa, a reiterat Peskov, citat de TASS.

În Polonia au fost lansate cele mai ample exerciții militare după căderea regimului comunist în 1989, cu participarea a mii de soldați din mai multe țări ale NATO, într-un climat de tensiune între Occident și Rusia și în ajunul summitului Alianței Nord-Atlantice de la începutul lunii iulie la Varșovia.

În total, 31.000 de soldați din 24 de țări participă la acest exercițiu bianual cu numele de cod Anakonda-16, care începe propriu-zis marți și va dura două săptămîni pe cea mai mare parte a terenurilor de antrenament din Polonia. Printre participanți, în afară de 19 țări ale NATO, figurează țările asociate NATO prin Parteneriatul pentru Pace, între care și Ucraina.

În relațiile dintre Rusia și NATO se menține un deficit de încredere, a mai subliniat Peskov. "Pînă în prezent, din păcate, se poate constata o lipsă de încredere reciprocă", a mai spus el, în contextul crizei apărute în relațiile dintre Moscova și Alianța Nord-Atlantică ca urmare a conflictului din Ucraina și a rolului Rusiei în acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?