Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Controverse între consilierii municipali pe marginea bugetului Chişinăului (VIDEO)

2 iun. 2016,, 11:35   Capitala
3067 2
Бюджет Кишинёва всколыхнул споры среди мунсоветников
Foto: a-tv.md

Socialiştii şi liberalii au făcut schimb de replici, acuzîndu-se reciproc de tergiversarea adoptării bugetului municipiului Chişinău pe anul 2016.


Consilierii din Partidul Socialiştilor (PSRM) au comunicat că au elaborat proiectul respectiv al bugetului, dar oponenţii lor din Partidul Liberal (PL) insistă asupra faptului că bugetul local nu poate fi aprobat fără acceptarea celui de stat, relatează NOI.md.

Adoptarea bugetului municipal al Chişinăului pe anul 2016 continuă să se afle în stare suspendată. Motivul este că o parte dintre consilieri insistă asupra necesităţii adoptării bugetului local, indiferent de faptul dacă a fost sau nu aprobat bugetul de stat. O altă parte consideră că bugetul local poate fi aprobat numai după cel de stat. O noua fază a controverselor s-a declanşat la şedinţa legislativului local din 2 iunie.

Preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul municipal (CMC), Ion Ceban, a comunicat că a fost elaborat proiectul bugetului şi el poate fi pus la vot. „Noi trebuie deja să ne ocupăm de elaborarea proiectului bugetului pe anul 2017, nu să ne gîndim dacă are rost sau nu să adoptăm bugetul pe anul curent”, a specificat el.

Oponentul lui din PL, Ion Cebanu, a menţionat că pentru început trebuie să aştepte adoptarea bugetului de stat, după care să fie votat cel local. Drept răspuns la replica consilierului socialist că legislaţia nu are o astfel de prevedere, Cebanu a declarat: „Noi nu vom clarifica aici cine cunoaşte mai bine legislaţia. Noi (liberalii – n.red.) primii am înaintat spre examinare chestiunea privind adoptarea bugetului. Iar socialiştii, care au convocat şedinţa din februarie tocmai pînă în mai, acum s-au trezit pe neaşteptate şi şi-au amintit că oraşul are nevoie de buget”, a declarat liderul fracţiunii PL.

Cu toată rezistenţa liberalilor, majoritatea din cei 43 de consilieri a votat necesitatea de a înainta chestiunea privind examinarea bugetului municipal în cadrul şedinţei CMC.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?