Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce au discutat premierul şi directorul executiv al FMI

2 iun. 2016,, 09:15   Economie
4623 6
О чем говорили премьер и исполнительный директор МВФ
Foto: gov.md

Directorul executiv al FMI, Menno Snel, a salutat reformele promovate de Guvernul Moldovei în domeniul bancar, eforturile de reformare a justiţiei şi măsurile anticorupţie.


El a făcut acest lucru în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, exprimîndu-şi încrederea că aceste pachete de legi vor fi adoptate în cel mai scurt timp, comunică NOI.md.

În cadrul discuţiilor, premierul a reiterat hotărîrea fermă a Guvernului de a avea un nou acord cu FMI.

„Acordul cu FMI este foarte important pentru noi, deoarece va debloca şi alte finanţări din exterior, dar şi va consolida relaţiile dintre Moldova şi partenerii de dezvoltare. Un acord cu FMI înseamnă reîntoarcerea încrederii partenerilor străini faţă de Moldova, dar şi o agendă de reforme asumată”, a spus Pavel Filip.

Premierul a menţionat că pachetul legislativ privind consolidarea reglementării și independenței Băncii Naţionale a Moldovei și Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare este promovat şi va fi implementat în paralel cu reformarea justiției şi cu aplicarea măsurilor anticorupţie şi de susţinere a mediului de afaceri.

Pavel Filip a fost de acord cu Menno Snel că programul cu FMI asigură nu doar acces la asistență financiară, dar și reprezintă o platformă bună pentru promovarea reformelor.

Premierul a dat asigurări că autorităţile vor întreprinde toate acţiunile ce se impun pentru realizarea reformelor în domeniile-cheie, stabilite în comun cu experţii FMI.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?