X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Balan nu a exclus că incendiul de la Piaţa Centrală ar fi fost cauzat de vagabonzi (VIDEO)

26 mai. 2016,, 16:45   Capitala
2950 2
Балан не исключил, что бездомные стали виновниками пожара на Центральном рынке
Foto: noi.md
Se presupune că locul în care s-a produs incendiul la Piața Centrală din Chișinău în seara zilei de 25 mai ar fi servit drept adăpost pentru oamenii vagabonzi, care s-ar putea face vinovaţi de incident.

Ipoteza a fost expusă în cadrul şedinţei Consiliului municipal Chișinău (CMC) din 26 mai de către aleşii locali. Prezentînd raportul asupra incidentului, directorul Întreprinderii Municipale „Piața Centrală”, Veaceslav Balan, nu a susţinut, dar nici nu a respins această versiune, spunînd că nu cunoaşte nimic despre acest lucru, relatează NOI.md.

Consilierii municipali i-au comunicat lui Veaceslav Balan că anterior proprietarii spaţiilor comerciale s-au plîns conducerii Pieței Centrale în repetate rînduri că pe teritoriul proprietăţii lor rămîn peste noapte vagabonzii. Potrivit acestora, incendiul ar fi provocat de persoanele fără adăpost care consumă băuturi alcoolice în cantităţi mari.

Șeful Pieţei Centrale le-a răspuns consilierilor că nu dispune de informații în acest sens, dar a promis că îi va întreba pe reprezentanții organelor de drept.

Balan a specificat că momentan conducerea Pieței Centrale este de acord cu versiunile Departamentului Situații Excepţionale, potrivit cărora incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit, a unei defecțiuni la reţeaua electrică sau din cauza factorului uman. Totodată, specialiştii nu examinează versiunea incendierii intenţionate.

Directorul Pieței Centrale a anunțat, de asemenea, valoarea estimativă a prejudiciului cauzat de incendiu. Potrivit lui, suma prejudiciului depășește 500 de mii de lei. Cu toate acestea, suma exactă va fi stabilită numai după ce specialiștii Laboratorului Experimental Antiincendiar al DSE vor încheia lucrările de cercetare.

Incendiul a izbucnit pe teritoriul Pieţei Centrale pe 25 mai, seara tîrziu. Suprafaţa afectată de incendiu constituie 300 de metri pătraţi. Flăcările au mistuit magazinul de materiale de construcţii şi hala cu tehnică de uz casnic.

La lichidarea incendiului au participat 100 de pompieri şi 60 de salvatori. La locul incidentului s-au deplasat 15 autospeciale. Incendiul a fost stins puţin peste o oră. Victime nu au fost înregistrate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?