Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

DSE are trei versiuni de bază ale incendiului de la Piaţa Centrală

26 mai. 2016,, 12:05   Capitala
2206 0
ДЧС приводит три основные версии пожара на Центральном рынке
Foto: unimedia.info

Incendiul de la Piaţa Centrală din Chişinău, care a izbucnit la 25 mai seara tîrziu, putea să se producă din trei motive principale.


Versiunea incendierii intenţionate este exclusă.

După cum a comunicat la 25 mai, la un briefing, Liliana Puşcaşu, ofiţerul de presă al Departamentului Situaţii Excepţionale (DSE), structura examinează trei versiuni de bază, care, deocamdată, nu pot fi considerate definitive, notează NOI.md.

Potrivit reprezentantului DSE, cauzele incendiului de la Piaţa Centrală ar putea fi defecţiunile echipamentului electric în încăperile unde au izbucnit flăcările. Puşcaşu a admis, de asemenea, că putea să se producă un scurtcircuit sau este de vină factorul uman. Momentan, specialiştii lucrează la evaluarea tuturor versiunilor şi intenţionează să dea în curînd publicităţii o concluzie mai detaliată referitoare la cauzele incendiului.

Puşcaşu nu a numit suma estimată a prejudiciului. Ea a menţionat că agenţii economici deocamdată nu au posibilitate să intre în încăperile deteriorate, unde acum muncesc specialiştii DSE şi nu pot evalua paguba.

Despre faptul că incendiul putea fi premeditat a comunicat ieri, seara tîrziu, de la faţa locului, primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Edilul, deşi se află în luna de miere, s-a deplasat personal la locul incidentului și a promis să anunţe detalii despre cauzele incendiului la 26 mai, ziua.

Incendiul pe teritoriul Pieţei Centrale a izbucnit seara tîrziu la 25 mai. Suprafaţa lui a constituit 300 m.p. Flăcările au distrus un magazin de materiale de construcţie şi un pavilion comercial de tehnică de uz casnic.

La localizarea incendiului au participat 100 de pompieri şi 60 de salvatori. La locul deflagraţiei au fost mobilizate 15 autospeciale. Incendiul a fost stins în ceva mai mult de oră. Victime nu există.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?