X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Tapiola consideră necesară crearea condiţiilor egale pentru businessul din Moldova

26 mai. 2016,, 09:00   Business
2923 2
Tapiola consideră necesară crearea condiţiilor egale pentru businessul din RM
Foto: noi.md

Toţi agenţii economici din Moldova trebuie să aibă oportunităţi egale, iar pentru aceasta, în ţară trebuie să funcţioneze legea, a declarat miercuri, în cadrul Forumului economic al oamenilor de afaceri "Republica Moldova în noul context regional", şeful delegaţiei Uniunii Europene în RM, Pirkka Tapiola.


Oficialul consideră importantă îndepărtarea de la separarea artificială "la Vest sau Est, pentru a nu distrage atenţia de la cel mai important lucru – implementarea reformelor care vor dezvolta republica". "Este important că Republica Moldova are Acordul de asociere, care apropie Moldova şi Ucraina de Uniunea Europeană", a menţionat Tapiola, îndemnînd Moldova să rămînă deschisă şi pentru Occident, şi pentru Orient.

Potrivit lui, Acordul de liber schimb, intrat în vigoare în Moldova la 1 septembrie 2014, oferă posibilitatea de a efectua comerţ liber şi cu alte state, deoarece aceasta corespunde normelor şi regulilor de comerţ în cadrul CSI. "Regimul de comerţ liber cu UE nu este Uniunea Vamală, care blochează comerţul cu alţi parteneri comerciali. Regimul de comerţ liber cu UE este un instrument bun şi eficient pentru reforme, care te ajută să fii deschis pentru partenerii comerciali din Est, cît şi pentru partenerii din Occident - pînă la Eurasia", a spus el.

Reprezentantul Uniunii Europene a îndemnat la concurenţă egală în afaceri, fără privilegii şi preferinţe. Oficialul a salutat angajamentul Guvernului Pavel Filip "de luptă împotriva corupţiei fără compromisuri".

Şeful delegaţiei UE în RM a subliniat micile "succese" şi "rezultate" în acest sens, spunînd că rezultatele obţinute nu sînt suficiente, deoarece este necesar de obţinut ceva mai mult şi mai semnificativ în implementarea reformelor. El şi-a exprimat speranţa că reformarea va fi finalizată cu succes, ceea ce se va răsfrînge asupra potenţialului economic al Moldovei şi asupra calităţii vieţii cetăţenilor ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?