Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Brega insistă asupra interzicerii exportului de lemn din Moldova pe un termen de 10 ani

25 mai. 2016,, 18:22   Societate
2646 3
Брега настаивает на 10-летнем запрете на экспорт древесины из Молдовы
Foto: infoziare.ro

Vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, a propus ca interdicția asupra exportului de lemn din Republica Moldova să fie prelungită pînă în anul 2025, informează NOI.md.


Propunerea a fost lansată în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 25 mai. Gheorghe Brega a intervenit în discuțiile privind modificarea proiectului de lege care prevede interzicerea exportului de lemn din Moldova pînă în anul 2020. Guvernul a aprobat documentul care urmează să intre în vigoare după șase luni de la publicarea în „Monitorul Oficial”.

În opinia lui Brega, interdicția de cinci ani la exportul de lemn nu va da rezultatele dorite în ceea ce privește păstrarea fondului forestier al Moldovei. „Ar fi corect ca termenul de interdicție să fie mai lung, de exemplu, pînă în anul 2025. În 10 ani vor mai putea fi obținute unele rezultate, iar în varianta actuală – mă îndoiesc”, a opiniat vicepremierul.

Decizia cu privire la interzicerea temporară a exportului de lemn din Moldova a fost luată de Guvern la inițiativa Ministerului Mediului încă pe 20 aprilie, însă a mai fost nevoie de o lună pentru a înlătura toate carențele juridice din textul documentului.

Potrivit Ministerului Mediului, interzicerea exportului de lemn este necesară pentru a conserva resursele naturale naționale, pentru a reduce la minimum defrișarea ilegală a pădurilor și pentru a restabili fondul forestier, care în Moldova este cel mai scăzut din Europa – doar 12% din suprafața țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?