X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Un viceprimar al Chișinăului și patru complici figurează în 10 dosare penale de corupție (VIDEO)

25 mai. 2016,, 15:19   Capitala
5622 2
Вице-примар Кишинёва и четверо подельников фигурируют в 10 уголовных делах о коррупции
Foto: ipn.md
Viceprimarul Chișinăului Vlad Coteț a fost reținut pentru 72 de ore la cererea Centrului Național Anticorupție (CNA).

În baza rezultatelor perchezițiilor de astăzi , au fost intentate 10 dosare penale pentru corupție, în care figurează cinci funcționari municipali și persoane fizice, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată astăzi, în cadrul unui briefing, de către șeful Direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, care a confirmat informația anterioară despre faptul că ofițerii CNA și cei de la Procuratura Anticorupție au efectuat 12 percheziții la domiciliile și birourile funcționarilor și altor persoane care au colaborat cu Primăria.

În privința viceprimarului Vlad Coteț, șefului adjunct al Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare, Radu Blaj, inspectorului principal al Inspecției de Stat în Construcții și a două persoane fizice au fost intentate 10 dosare penale pentru corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Cea mai mare sumă pe care suspecții au primit-o pentru accelerarea procesului de transmitere în proprietate a terenurilor de pămînt pentru construcția caselor de locuit a constituit 12 mii de euro.

Amintim că CNA a efectuat pe 18 februarie percheziții la Primăria Chișinău . Atunci funcționarii municipali au fost acuzați de primire de mită pentru accelerarea procedurii de dare în exploatare a unor blocuri de locuit.

În cadrul investigațiilor au fost intentate 17 dosare penale pentru corupție. 15 persoane, inclusiv funcționari municipali și reprezentanți ai agenților economici care colaborează cu Primăria, sînt acuzați de corupere activă, alții doi – de corupere pasivă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?