Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Brînzaniuc: CNA a făcut percheziţii numai în casele lui Coteţ şi Blaj

25 mai. 2016,, 11:42   Capitala
4678 0

Брынзанюк: НЦБК провёл обыски только в домах Котеца и Блажа
Foto: noi.md

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a efectuat percheziţii în casele viceprimarului de Chişinău Vlad Coteţ şi şefului adjunct al Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a capitalei, Radu Blaj.


Percheziţii masive la primăria capitalei nu au loc. Detaliile au fost oferite de către Vadim Brînzaniuc, şeful Serviciului de presă al Primăriei Chişinău, intervievat de NOI.md.

El a infirmat informaţia apărută anterior precum că CNA a efectuat percheziţii masive în oficiile funcţionarilor capitalei şi în casa arhitectului şef al Chişinăului, Ion Carpov. Brînzaniuc nu a numit cauzele controalelor, dar a menţionat că această chestiune ţine de competenţa CNA, nu a Serviciului de presă al Primăriei.

Redacția NOI.md nu a reuşit să-l contacteze pe viceprimarul Vlad Coteţ.

Amintim că ultima dată CNA a făcut percheziţii la primăria capitalei pe 18 februarie. Atunci funcţionarii locali au fost acuzaţi că au luat mită pentru urgentarea procedurii de dare în exploatare a cîtorva blocuri locative.

Conform rezultatelor investigațiilor, au fost deschise 17 dosare penale de corupţie. 15 persoane, inclusiv funcţionari municipali şi reprezentanţi ai agenţilor economici care colaborau cu Primăria, sînt acuzaţi de corupţie activă, încă doi – de corupţie pasivă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?