X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Omul care se ocupă de deschiderea controversatului delfinariu de la Chișinău

25 mai. 2016,, 08:30   Societate
7602 1

Omul care se ocupă de deschiderea controversatului delfinariu de la Chișinău
Foto: zdg.md

Adrian Focșa, fon­da­to­rul fir­mei care deține zona de agre­ment Goa Ter­ri­tory de pe malul lacu­lui Ghi­di­ghici se ocupă de orga­ni­za­rea des­chi­de­rii pri­mu­lui del­fi­na­riu la Chi­și­nău.


Deși acesta neagă că el ar fi omul care inves­tește în acest pro­iect, sur­sele ZdG con­firmă fap­tul că acesta a batut pe la ușile mai mul­tor insti­tu­ții de stat cerînd spri­jin public pen­tru acest pro­iect.În con­se­cință, într-o con­fe­rință de presă orga­ni­zată mier­curi, la 11.30, mai mulți anga­jați la stat vor apă­rea pen­tru a spri­jini des­chi­de­rea del­fi­na­ri­u­lui, care a înce­put deja să fie con­tes­tat.

Pe rețe­lele de soci­a­li­zare oame­nii sînt îndem­nați să sem­neze o peti­ție împo­triva des­chi­de­rii del­fi­na­ri­u­lui de la Chi­și­nău. Tot­o­dată, deși ini­țial s-a anun­țat că acesta va fi inau­gu­rat pe 27 mai 2016, se pare că data finală a des­chi­de­rii încă nu a fost sta­bi­lită.

Astăzi, ZdG a scris care este firma care ges­tio­nează del­fi­na­riul. Aceasta este admi­nis­trată de către un oare­care Dumi­tru Mun­teanu fiind însă fon­dată de un SRL din Ucraina care ges­tio­nează del­fi­na­riul din Odessa, Ucraina.

Totuși, omul care a mers în ulti­mele zile pe la mai multe insti­tu­ții de stat, cerînd spri­jin public pen­tru acest pro­iect este Adrian Focșa, un tînăr în vîr­stă de 37 de ani. Acesta este și fon­da­to­rul fir­mei„Euro­sa­fari” SRL, cea care ges­tio­nează zona de agre­ment Goa Ter­ri­tory de pe malul lacu­lui Ghi­di­ghici. Zona are pis­cine și terasă și și-a înce­put acti­vi­ta­tea în 2009, fiind ampla­sată lîngă s. Vatra, mun. Chi­și­nău.

Soli­ci­tat de ZdG, Adrian Focșa a negat că ar fi inves­ti­to­rul din acest pro­iect, pre­ci­zînd doar că el se ocupă de des­chi­de­rea del­fi­na­ri­u­lui și că mîine vor fi făcute publice mai multe infor­ma­ții, într-o con­fe­rință de presă, care va începe la 11.30. La acea con­fe­rință de presă și-au anun­țat pre­zența un repre­zen­tant al Insti­tu­tu­lui de Zoo­lo­gie, dar și un inspec­tor supe­rior din cadrul Secţiei Sănă­ta­tea şi Bunăs­ta­rea Ani­ma­le­lor (Dire­cţia Muni­ci­pală pen­tru Sigu­ranţa Ali­men­te­lor).

Deși Adrian Focșa a negat impli­ca­rea sa finan­ci­ară în pro­iect, ZdG a aflat că anume el a fost omul care a bătut la ușa mai mul­tor insti­tu­ții de stat, cerînd spri­jin pen­tru acest pro­iect, inclu­siv par­ti­ci­pa­rea la con­fe­rința de presă de mier­curi, cu oca­zia des­chi­de­rii del­fi­na­ri­u­lui. News­ma­ker scrie, la subiect, că a dis­cu­tat cu direc­to­rul gene­ral al rețe­lei de del­fi­na­rii Nemo din Ucraina, Ser­ghei Che­liu­șoc care le-a trans­mis că par­te­ne­rul său din Mol­dova ar fi un oare­care Adrian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?