X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sediul din Grenoble al Partidului Socialist Francez a fost vizat de focuri de armă

23 mai. 2016,, 20:00   Externe
2624 1

Во Франции обстреляли офис правящей партии
Foto: adevarul.ro

Sediul din Grenoble al Partidului Socialist (PS) din Franţa a fost vizat în noaptea de duminică spre luni de tiruri de arme de foc, care i-au spart mai multe geamuri, a anunţat poliţia, care a precizat că a demarat o anchetă, relatează „Le Figaro“.


„Sînt circa 12 urme de gloanţe. Au fost sparte geamuri“, a spus o sursă din forţele de ordine.

Şase cartuşe de nouă milimetri au fost găsite pe drum, a adăugat ofiţerul.

O femeie care locuieşte în apropiere de sediul PS a declarat că a auzit focuri de armă în jurul orei locale 01.00 (02.00, ora României). Atacatorii au fugit înainte de sosirea poliţiei.

Autorităţile din departamentul Isere au demarat o anchetă în acest dosar, dar nimeni nu a revendicat fapta.

Prim-secretarul PS, Jean-Christophe Cambadelis, a criticat atacul şi le-a cerut politicienilor şi sindicatele să ia poziţie cu fermitate în faţa acestor „comportamente inacceptabile“ şi a cerut „oprirea violenţelor”.

El a subliniat că actele de violenţă se agravează „de la o zi la alta“ şi a adăugat că, „de mai multe săptămâni (PS - n. red.) cere întregii clase politice şi responsabililor sindicali să reacţioneze la această derivă funestă, fără precedent din anii ‘30“.

Mai multe sedii ale Partidului Socialist, din numeroase oraşe ale Franţei, au fost vizate de acte de vandalism în ultimele săptămâni, în marja manifestaţiilor împotriva legii muncii.

Şi primarul din Grenoble, ecologistul Eric Piolle, a condamnat atacul. „Această degradare nocturnă, în mod ultraviolent, este intolerabilă. O astfel de acţiune este o ofensă la adresa democraţiei“, a spus el într-un comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?