X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Bombardierele rusești de lîngă coasta Californiei au speriat Pentagonul

23 mai. 2016,, 16:35   Externe
6317 20

Foto: tvzvezda.ru

Comandantul operațiunilor militare aeriene ale forțelor armate ale SUA, generalul Herbert Carlisle afirmă că bombardierele rusești au început să zboare „tocmai pînă în California”.


Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru site-ul ziarului „USA Today”.

„Bombardierele rusești au ajuns pînă la coasta Californiei și asemenea zboruri au devenit tot mai frecvente”, a spus Carlisle.

Potrivit generalului, SUA sînt îngrijorate la modul serios de renașterea aviației militare a Rusiei și agresivitatea extremă manifestată de China. În context, Carlisle a amintit de incidentul cu avionul de vînătoare rusesc „Su-27” și avionul american de spionaj „RC-135” deasupra Mării Baltice. Potrivit generalului american, Pentagonul trebuie să mențină canale d elegătură cu militarii ruși și chinezi „pentru a evita neînțelegeri”.

Ministerul Apărării al SUA a declarat, la sfîrșitul lunii aprilie, că un avion de vînătoare rusesc „Su-27” ar fi efectuat manevre periculoase în jurul avionului american de spionaj „RC-135” deasupra Mării Baltice. Pentagonul a calificat acțiunile piloților ruși drept „periculoase” și „neprofesioniste”.

Ministerul Apărării al Rusiei le-a sugerat avionalelor americane să nu survoleze spațiul aerian în apropierea hotarelor Rusiei sau să conecteze transponderul, precizînd că toate zborurile au loc în conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?