Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Candu: Pînă la sfîrşitul sesiunii, Parlamentul va îndeplini toate angajamentele din foaia de parcurs

20 mai. 2016,, 08:45   Politică
3056 5
Spicherul Parlamentului a declarat că pînă la sfîrşitul sesiunii Parlamentul va îndeplini toate angajamentele din foaia de parcurs
Foto: noi.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat asigurări deputaţilor Parlamentului European că pînă la sfîrşitul sesiunii actuale Parlamentul va îndeplini toate condiţiile stipulate de foaia de parcurs pentru implementarea prevederilor Acordului de asociere.


Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu delegaţia condusă de europarlamentarul Andi Cristea, care a participat la Reuniunea Comitetului parlamentar de asociere RM-UE.

"Pînă la sfîrşitul lunii iulie, Parlamentul îşi propune adoptarea legislaţiei conexe Legii cu privire la procuratură, a pachetului energetic şi a celui de asanare a sistemului bancar. Nu dorim să aşteptăm pînă în toamnă, vrem ca la 31 iulie, atunci cînd expiră termenul indicat în Foia de parcurs, să avem un document nou, cu acţiuni pe care trebuie să le implementăm în a doua jumătate de an", a spus Andrian Candu.

Potrivit lui, "noul guvern a demonstrat aderenţă reformelor, iar Parlamentul demonstrează voinţă politică de a ajuta la realizarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere".

"Deja au fost înregistrate unele progrese în implementarea Acordului de asociere şi de modificare a cadrului legislativ, dar este necesar şi un control parlamentar al aplicării legilor", a spus Candu.

În cadrul întrevederii, oficialii s-au referit la discuţiile cu FMI de săptămîna viitoare, iniţiativele de modificare a Constituţiei în Parlament şi de adoptare a unui nou cod al audiovizualului, auditul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică şi necesitatea stringentă de a consolida independenţa Băncii Naţionale a Moldovei.

Conform comunicatului, "eurodeputaţii au salutat anumite progrese înregistrate de Republica Moldova, încurajînd autorităţile să implementeze integral Acordul de asociere pentru a restabili încrederea cetăţenilor şi a îmbunătăţi nivelul de trai". Totodată, oficialii au îndemnat la implicarea mai activă a societăţii civile în procesul decizional la nivel de parlament şi guvern.

Delegaţia Parlamentului European, formată din eurodeputaţii Andi Cristea, Michal Boni, Norica Nicolai şi Petras Austrevicius, au participat la a doua Reuniune a Comitetului, desfăşurată la Chişinău pe 18-19 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?