Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oficialii UE, îngrijorați că alegerile prezidențiale din Moldova ar putea bloca reformele

19 mai. 2016,, 13:20   Politică
6076 3

Oficialii UE, îngrijorați că alegerile prezidențiale din Moldova ar putea bloca reformele
Foto: noi.md

Aflați într-o vizită la Chișinău, europarlamentarii din cadrul Comitetului de asociere RM-UE au remarcat că alegerile prezidențiale din toamna acestui an nu trebuie să afecteze mersul reformelor, notează NOI.md.


Îngrijorările au fost exprimate de europarlamentarul Andri Critea, copreședinte al Comitetului parlamentar de asociere.

„Guvernul este într-un proces de recîștigare a încrederii, UE așteaptă ca acest lucru să se întîmple. Dorim să avem aici un interlocutor serios cu voință politică. Un lucru pe care vreau să-l subliniez ține de faptul că în toamna aceasta vor fi alegeri prezidențiale și trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca acest eveniment să nu mai oprească impulsul de a merge mai departe pe drumul reformelor”, a explicat Andi Cristea.

Europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius a menționat că de această dată Moldova va fi judecată după fapte, și nu după promisiuni. „Cu cît mai multe rezultate, schimbări vom vedea, cu atît mai multă încredere”, a spus demnitarul.

Un alt deputat din cadrul delegației europene, Norica Nicolai, a precizat că Guvernul trebuie să recupereze în primul rînd încrederea finanțatorilor externi. „Cumva această încredere este condiționată de stabilitatea politică. Sper ca această coaliție să fie responsabilă pentru Moldova și să nu facă jocuri politice, care pot risca destabilizarea”, a spus Norica Nicolai.

Precizăm că săptămîna această a avut loc cea de-a 2-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM. Comitetul se reuneşte de două ori pe an, la Bruxelles şi la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?