Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

A fost reținut un informator moldovean al entităţilor separatiste din Ucraina

19 mai. 2016,, 11:20   Societate
3517 6

A fost reținut un informator moldovean al entităţilor separatiste din Ucraina
Foto : noi.md

În seara zilei de 17 mai, a fost reţinut un cetăţean al Republicii Moldova, bănuit că ar fi asigurat mercenarii cu informaţii necesare pentru desfăşurarea acţiunilor militare, în special pentru lansarea şi dirijarea focului de artilerie asupra poziţiilor armatei naţionale a Ucrainei, notează NOI.md.


Acţiunile speciale de investigaţii au fost realizate de Serviciul de Informaţii şi Securitate, de comun cu Procuratura municipiului Chişinău.

Bărbatul, în vîrstă de 28 de ani, originar din orașul Ungheni, este suspectat că a activat de partea entităţilor separatiste din autoproclamata Republică Populară Lugansk, acumulînd informaţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale ale Ucrainei.

În cadrul audierilor, persoana reţinută şi-a recunoscut vina. Totodată, asupra acesteia au fost depistate acte de identitate străine, inclusiv un livret militar, în baza cărora intenţiona să se reîntoarcă în sud-estul Ucrainei, pentru a participa în continuare la conflictul armat.

Tînărul a fost reţinut pentru 72 de ore, pe numele acestuia fiind iniţiată o cauză penală. În cazul în care îi va fi demonstrată vinovăţia, persoana riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 5 la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?