X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Europarlamentarul Andi Cristea a explicat ce așteaptă UE de la Moldova

18 mai. 2016,, 16:42   Politică
2513 2

Europarlamentarul Andi Cristea a explicat ce așteaptă UE de la Moldova
Foto : publika.md

UE așteaptă de la Guvernul Republicii Moldova ca foaia de parcurs asumată să fie realizată nu doar cantitativ, dar și calitativ, a declarat europarlamentarul român Andi Cristea astăzi la Chișinău, informează NOI.md.


Demnitarul european a precizat că toate semnalele de alarmă trase de UE trebuie să fie luate în considerare de clasa politică de la Chișinău.

„După ce am avut o perioadă îndelungată de instabilitate politică, este nevoie ca autoritățile să reconfirme încrederea cetățenilor și partenerilor europeni. Aceasta se poate face prin promovarea vizibilă a reformelor. Pe termen scurt, sarcina Guvernului este de a implementa calendarul asumat împreună cu UE, din martie curent. Pot spune ca vedem progrese în această direcție. Vom avea încă o întîlnire în acest an, pe 26 septembrie, la Bruxelles”, a menționat europarlamentarul.

Andi Cristea a făcut referire și la vulnerabilități din sistemul financiar-bancar, remarcînd lipsa transparenței acționariatului și operațiunilor financiare. Cu toate acestea, Cristea a remarcat că scopul ședinței Comitetului de asociere RM-UE nu a fost de a critica clasa politică.

„Nu vreau să rămîneți cu impresia că a fost o întîlnire la care s-au criticat autoritățile Republicii Moldova. Ne aflăm la jumătatea perioadei în care foaia de parcurs trebuie realizată. Dincolo de aspectul cantitativ, mai important este cel calitativ. Oamenii trebuie să resimtă schimbarea. Stabilitatea nu este totul, ea poate servi doar o bază pentru implementarea reformelor”, a adăugat Cristea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?