Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Armata thailandeză va procura elicoptere ruseşti în locul celor americane

18 mai. 2016,, 23:00   Externe
3445 3
Таиландская армия приобретет российские вертолеты взамен американских
Foto: politrussia.com

Thailanda va procura elicoptere ruseşti Mi-17 pentru a le substitui pe cele vechi americane din dotarea trupelor terestre Boeing CH-47 (Chinook), a declarat miercuri comandantul trupelor terestre ale Thailandei, generalul Thirachay Nakvanit.


„Avem nevoie de elicoptere în schimbul celor americane, care şi-au epuizat resursele CH-47 „Chinook”, care acum se utilizează în calitate de principale elicoptere militare de transport. Noi nu avem acum mijloace pentru procurarea noilor „Chinook”, bugetul este foarte limitat, iar nouă ne convin caracteristicile şi preţurile elicopterelor ruseşti”, a declarat generalul Nakvanit.

„Noi dorim să achiziţionăm elicopterele ruseşti Mi-17V5, înainte de toate, pentru realizarea operaţiunilor de depăşire a consecinţelor cataclismelor naturale şi situaţiilor excepţionale, evacuarea populaţiei, precum şi pentru asigurarea dislocării trupelor. Noi am înaintat un demers bugetar foarte modest cabinetului de miniştri, pornind de la costul elicopterelor ruseşti”, a spus generalul.

Interviul generalului Nakvanit oferit canalului 5 al televiziunii naţionale (al armatei) a fost difuzat miercuri în calitate de comentariu la spusele prim-ministrului Thailandei despre posibila procurare a elicopterelor din Rusia, enunţate în trei interviuri mediilor ruse de informare la sfîrşitul săptămînii trecute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?