Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

ANSA: Laptele produs în Moldova corespunde tuturor normelor sanitare

17 mai. 2016,, 15:15   Societate
1992 0
Foto: zn.ua

„Laptele şi produsele lactate fabricate în Republica Moldova corespund tuturor normelor sanitar-veterinare", a declarat marţi directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Ion Toma.


Toma a informat că, atît ANSA, cît şi organele competente supun cu regularitate testelor de laborator şi investigaţiilor sanitar-veterinare toate punctele de colectare a laptelui.

"În Republica Moldova sînt circa 100 de gospodării de creştere şi întreţinere a vacilor mulgătoare, cu un şeptel de 150 de mii de capete de vaci mulgătoare, care au la bază producerea materiei prime pentru fabricarea produselor lactate. Acest segment este important, deoarece calitatea materiei prime depinde mult de starea sănătății animalelor. Este important ca aceste animale să treacă toate investigaţiile prevăzute de regulile sanitare veterinare, respectiv şi procesul de colectare şi transportare să fie executat conform cerinţelor de igienă pentru a evita contaminarea laptelui", a spus el.

Potrivit lui, "toţi producătorii, pe etichetă sau lîngă denumirea produsului lactat, tipăresc fraze suplimentare cu privire la natura adevărată a produsului, tipul de tratament termic la care a fost supus, condiţiile fizice şi alte caracteristici specifice produsului respectiv".

În Moldova sînt 23 de fabrici de procesare a laptelui crud sau de procesare a produselor din lapte, inclusiv fabrici de îngheţată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?