Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Recitaluri, spectacole de muzică și poezie, la Festivalul „Grigore Vieru”

15 mai. 2016,, 12:00   Societate
2837 1

Сольные концерты, музыкальные спектакли и поэзия на Фестивале им. Григоре Виеру
Foto: facebook.com

În perioada 17-20 mai, la Iași și Chișinău se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Grigore Vieru”.


La Chișinău acesta va începe pe 19 mai, cu depuneri de flori și un recital poetic la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor, informează NOI.md.

În aceeași zi, începînd cu ora 14.00, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc simpozionul științific „Grigore Vieru în posteritate”. Ziua va culmina cu Gala Premiilor Festivalului, la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. Tot aici va fi prezentat un spectacol de muzică și poezie susținut de artistul poporului Mihai Ciobanu, Fanfara Poliției de Frontieră, Studioul Muzical-Coral „Lia-Ciocîrlia” și cîțiva poeți invitați.

Pe 20 mai, la Biblioteca Universității de Stat din Moldova se va desfășura colocviul literar-artistic „Grigore Vieru – permanență spirituală”, care va începe la ora 11.00. La Complexul monumental „Scriitorii Unirii”, din Trușeni, se va desfășura un medalion literar-artistic, începînd cu ora 13.30.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?