Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Chişinău s-a deschis o expoziţie exclusivă de porţelan ungar

13 mai. 2016,, 17:30   Societate
4376 0
В Кишиневе открылась эксклюзивная выставка венгерского фарфора
Foto: snowbell.ru

Astăzi, la Chişinău s-a deschis o expoziţie exclusivă de porţelan ungar, organizată de Ambasada Ungariei în Republica Moldova în comun cu Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional de Istorie din Moldova.


Ambasadorul Ungariei în Moldova, Matias Szilagyi, a relatat că expoziţia "Strălucirea Herend" este organizată în premieră în Moldova.

"Herend – arta de a picta pe veselă – a apărut în oraşul Herend din Ungaria în secolul XIX, iar din anul 2001 a devenit parte a culturii naţionale. În orice casă din Ungaria poţi găsi veselă şi bibelouri Herend", a spus diplomatul.

Potrivit lui, "organizarea unor asemenea expoziţii în diferite state și muzee străine este un moment important în promovarea şi dezvoltarea culturii ungare".

El a menţionat că "în centrul Chişinăului s-a deschis un magazin în care orice doritor poate procura bibelouri şi veselă Herend, atît pe loc, cît şi la comandă".

Ambasadorul speră că "expoziţia de la muzeu se va bucura de succes şi va avea mulţi vizitatori, care vor fi interesaţi de această manufactură".

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a remarcat că, "prin intermediul expoziţiei, cetăţenii Moldovei au posibilitatea de a cunoaşte cultura ungară".

Ea a informat că săptămîna viitoare va vizita Budapesta, unde va semna cu omologul său ungar un acord de cooperare bilaterală în domeniul cultural.

"Expoziţia este o dovadă că Moldova şi Ungaria tind să dezvolte relaţiile în diferite domenii", a spus Monica Babuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?