X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Transnistria îndeamnă Chișinăul "să revină la un dialog echitabil"

13 mai. 2016,, 16:30   Politică
4603 12
МИД Приднестровья призвал Молдову
Foto: novostipmr.com

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a îndemnat "Moldova să revină la un dialog echitabil, reciproc respectat şi să caute soluţii pentru problemele actuale din procesul de negocieri".


Acest fapt este menționat în declaraţia publicată vineri a Serviciului de presă al MAE din regiune "în legătură cu practica Republicii Moldova de a se eschiva de la întrevederile cu Transnistria".

Motiv pentru declaraţie a servit "refuzarea de către RM a iniţiativei părţii transnistrene de a organiza săptămîna aceasta şi următoarea şedinţe ale grupurilor de experţi".

Serviciul de presă afirmă că o înţelegere privind aceste întrevederi a fost atinsă la 5 mai, în cadrul şedinţei reprezentanţilor politici ai părţilor.

"Eschivarea sistematică a RM de la comunicarea funcţională creează obstacole suplimentare în procesul de negocieri şi nu contribuie la identificarea unor soluţii de compromis pentru problemele actuale din dialog", consideră Tiraspolul.

MAE i-a îndemnat pe mediatori şi observatori "să folosească influenţa lor asupra părţii moldoveneşti în vederea activizării dialogului".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?