X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Primadona Operei Naționale va fi comemorată la Chișinău

13 mai. 2016,, 12:07   Societate
2030 0

Primadona Operei Naționale va fi comemorată la Chișinău
Foto: zugo.md

În acest an se împlinesc patru ani de la decesul Primadonei Operei Naționale, Maria Bieșu.


Cu acest prilej, Teatrul Național de Operă și Balet (TNOB), care îi poartă numele, va organiza un spectacol de comemorare a sopranei pe 15 mai, informează NOI.md.

Comemorarea Primadonei va avea loc prin interpretarea celebrei opere „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi. Pe scena teatrului vor urca patru soliști: soprana Angela Pihut, mezzosoprana Tatiana Busuioc, maestru în artă, tenorul Igor Țurcan, maestrul în artă și basul Valeriu Cojocaru, alături de Orchestra și Corul Teatrului, prim-maestru de cor – Ion Brătescu și Capela Corală Academică „Doina”, director artistic și prim-dirijor – Ilona Stepan.

Grandioasa compoziție a compozitorului italian va răsuna sub conducerea renumitului dirijor invitat Friedrich Pfeiffer, care, pe parcursul activității sale artistice, a conlucrat cu orchestre din Austria, Cehia, Slovacia și Japonia.

Maria Bieșu s-a născut la 3 august 1935 în satul Volontirovca (azi Volintiri), raionul Ștefan Vodă. Numită și „cea mai bună Cio-Cio-san” din lume, s-a remarcat prin calități distincte: voce, muzicalitate, talent actoricesc. Maria Bieșu ne-a purtat faima pe toate meridianele globului și ne-a promovat pretutindeni valorile culturale. Soprana s-a stins din viață pe 16 mai 2012, la vîrsta de 76 de ani, în urma unei boli incurabile.

Spectacolul va începe la ora 16.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?