Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cehia va susține Moldova în dezvoltarea agriculturii ecologice

13 mai. 2016,, 09:15   Economie
2521 1
Foto: wordpress.com

Cehia va acorda Moldovei suport în dezvoltarea agriculturii ecologice, în care scop părțile vor semna un Memorandum.


Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Eduard Grama, cu ambasadorul Cehiei la Chișinău, Zdeněk Krejčí, comunică NOI.md.

După cum s-a menționat, Ministerul Agriculturii și Agenția Cehă pentru Dezvoltare preconizează semnarea Memorandumului de susținere a agriculturii ecologice în cadrul vizitei oficiale în Moldova a prim-ministrului Cehiei, Bohuslav Sobotka, în Moldova, care va avea loc în perioada 9-10 iunie.

Șeful MAIA a adus mulțumiri părții cehe pentru suportul, în special oferit de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar al țării noastre, specificînd că unul dintre cele mai importante proiecte este crearea și implementarea Registrului vitivinicol al Moldovei.

Eduard Grama a propus organizarea în cadrul vizitei la Chișinău a prim-ministrului Cehiei a unui șir de întîlniri ale antreprenorilor care vor face parte din delegația cehă cu reprezentanții sectorului agroindustrial al Moldovei.

În cadrul întrevederii părțile au discutat, de asemenea, suportul Cehiei pentru elaborarea conceptului Sistemului informațional automatizat „Registrul de horticultură şi plantații multianuale" şi „Registrul culturilor de cîmp".

Conform informației primite de la Ambasada Cehă, procesul de identificare a proiectelor spre realizare în 2017-2019 a fost inițiat deja de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și crearea registrelor menționate ar putea fi eventual finanțate în Moldova.

Ministerul Agriculturii a menționat că Cehia este unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european al Moldovei și țara noastră este una dintre cele cinci ţări prioritare în lume care beneficiază de asistența pentru dezvoltare oferită de Guvernul de la Praga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?