X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul a adoptat unele modificări la Legea salarizării

12 mai. 2016,, 15:31   Politică
5710 4

Parlamentul a adoptat unele modificări la Legea salarizării
Foto: noi.md

Salariile de funcție vor fi diferențiate în raport cu calificarea, gradul de pregătire și gradul de răspundere al angajatului, în baza cuantumului minim garantat.


Prevederea se conține într-un proiect de modificare a Legii salarizării, adoptat astăzi în prima lectură de Parlament, notează NOi.md.

Inițiativa, elaborată de deputata democrată Valentina Buliga, mai prevede că în cuantumul minim garantat al salariului nu se va include plata pentru munca suplimentară, pentru munca prestată în program de noapte sau în zilele de sărbători, precum cea prestată în condiții nefavorabile.

Potrivit deputatei, scopul proiectului este de a diminua plățile salariale neoficiale și a spori protecția socială a salariaților. În opinia acesteia, practica demonstrează că unii angajatori stabilesc pentru toți angajații lor, indiferent de calificare, competențe și funcția deținută, salariul la nivelul cuantumului minim garantat, care constituie 1900 de lei. În opinia democratei, prin modificările operate, această practică va fi descurajată.

Documentul urmează a fi examinat și în lectura a doua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?