X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia judecătoriei vizînd membrii ”grupului Petrenco”

12 mai. 2016,, 10:45   Societate
2002 1
Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia judecătoriei vizînd membrii ”grupului Petrenco”
Foto: noi.md

Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Rîşcani în privinţa membrilor "grupului Petrenco".


Ei vor rămîne sub control judiciar, li se interzice să apară în locuri în care sînt organizate acţiuni de protest.

Avocata politicianului, Ana Ursachi, a informat că Curtea a respins demersul avocaţilor de diminuare a sancţiunilor în privinţa grupului Petrenco. În opinia ei, interdicţia de a apărea în locurile de desfăşurare a acţiunilor de protest este lipsită de temei.

"Se creează impresia că judecătorii pur şi simplu se tem de cuvîntul «protest». În privinţa «grupului Petrenco», pe ai cărui membri îi consider deţinuţi politici, avem decizia APCE, reacţia societăţii internaţionale. Şi după asta judecătorul Gheorghe Iovu pronunţă o decizie care limitează drepturile civile ale clienţilor mei", a remarcat avocata.

Potrivit ei, judecătorul nu a luat în considerare faptul că doi dintre membrii "grupului Petrenco" – Mihail Amerberg şi Alexandr Roşco – în duminica apropiată vor candida la funcţia de primar în două sate moldoveneşti. Ea a amintit că acum un an Ilan Şor a fost complet eliberat de instanţă pentru a avea posibilitatea să candideze la funcţia de primar al oraşului Orhei.

Următoarea şedinţă de judecată în cazul "grupului Petrenco", la care va continua examinarea în fond a dosarului, va avea loc pe 18 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?