Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Au estorcat MII DE EURO de la un interlop, dar au fost reținuți

11 mai. 2016,, 11:02   Societate
1823 0

Au estorcat MII DE EURO de la un interlop, dar au fost reținuți
Foto: uralinform.ru

Un fost şef al Penitenciarului nr. 5 din Cahul şi un avocat au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurori în cadrul unui dosar de corupţie.


Ambii sînt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi extorcarea a 16 000 de euro şi 13 300 de dolari de la familia unui interlop, condamnat la 18 ani de privaţiune de libertate, notează NOI.md.

În perioada 2014-2016, bănuiţii ar fi cerut de la mama deţinutului sumele sus-indicate sub pretextul că pot determina mai mulţi funcţionari din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, dar şi judecători, să-l elibereze înainte de termen pe fiul acesteia. Potrivit denunţătorului, cei doi ar fi susţinut că pot obţine de la Comisia medicală specială a DIP un certificat care să ateste o boală gravă de care ar suferi condamnatul şi care ar presupune eliberarea acestuia de la executarea pedepsei înainte de termen.

În urma investigaţiilor operative, atît avocatul, cît şi fostul şef al Penitenciarului nr.5 din Cahul au fost încătuşaţi şi escortaţi la CNA, fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă în vederea stabilirii întregului cerc de suspecţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?