X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

La parada militară din Transnistria au participat şi pacificatori ruşi

10 mai. 2016,, 12:15   Societate
3092 4
La parada militară din Transnistria au participat şi pacificatori ruşi
Foto: point.md

Militarii forţelor armate ale Rusiei au participat la parada militară de la Tiraspol, organizată de Ministerul Apărării al autoproclamatei RMN. Aceasta este prima paradă comună la care au participat pacificatori şi unităţi de tehnică militară.


În fruntea coloanei a mers un tanc T-34 cu copia Stindardului Victoriei. Tancul legendar a trecut pe piaţa Aleksandr Suvorov, urmat de transportatoare blindate, lansatoare multiple de rachete, tehnică blindată a Rusiei. La sfîrşitul coloanei au mers camioane Ural. În total au fost demonstrate 36 de unităţi de tehnică militară şi armament. La coloana pedestră au participat peste 600 de persoane din unităţile Ministerului Apărării al Transnistriei, trupelor de grăniceri, MAI şi KGB, precum şi militari din Grupul Operativ al Trupelor Ruseşti (GOTR).

Într-o coloana separată s-au deplasat participanţii acţiunii "Regimentul nemuritor", care au dus în mîini fotografii ale participanţilor la Războiul pentru Apărarea Patriei. La eveniment a participat şi liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, precum şi deputaţi ai legislativului regiunii şi membri ai Guvernului. Conform datelor presei din Transnistria, la marşurile din toate localităţile au participat circa 25 de mii de oameni, inclusiv circa 10 mii la Tiraspol.

După paradă, locuitorii Tiraspolului au fost invitaţi în cazărmile militarilor ruşi, unde a avut loc Ziua uşilor deschise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?