X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Ciocniri violente, la Pasul Brenner, între forţele de ordine şi anarhişti italieni

9 mai. 2016,, 09:30   Externe
4819 0

Ciocniri violente, la Pasul Brenner, între forţele de ordine şi anarhişti italieni
Foto: adevarul.ro

Zeci de anarhişti s-au ciocnit cu forţele de ordine după ce au fost împiedicaţi să avanseze spre punctul vamal Brenner, unde urma să aibă loc un protest faţă de planurile Guvernului austriac de a ridica un gard de sârmă ghimpată împotriva migranţilor, transmite AP.


Membri ai forţelor de ordine italiene, mobilizaţi la doar câteva sute de metri de punctul vamal, au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa grupul de anarhişti. Protestatarii au venit pregătiţi cu măşti de gaze şi căşti de protecţie şi au aruncat cu diverse obiecte, inclusiv torţe incendiare şi cărămizi, către poliţişti. Cel puţin un protestatar a fost reţinut în apropiere de şinele de tren, care trec prin Brenner. Presa italiană a relatat că protestele ar fi fost organizate de către o grupare anarhistă din Trentino. 300 de poliţişti austrieci au fost prezenţi la protest pentru a asigura ordinea, iar autorităţile de la Viena au anunţat că sunt pregătite să majoreze numărul dacă este nevoie. De asemenea, poliţia italiană a anunţat anterior că este pregătită să intervină cu acelaşi număr de poliţişti.

Renzi şi Merkel au declarat joi că se opun complet planului austriac privind ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Italia, pentru a securiza frontiera în cazul apariţiei unei noi rute migratorii în Marea Mediterană. „Ne exprimăm opunerea totală şi şocul provocat de poziţia afirmată de prietenii noştri austrieci“, a declarat premierul italian, Matteo Renzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Roma. Austria şi-a prezentat recent planul de a ridica un gard la punctul de trecere Brenner, de la frontiera austriaco-italiană. De altfel, Brenner este unul dintre punctele de trecere ale frontierei folosit de migranţii care ajung în peninsulă după ce traversează Marea Mediterană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?