Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Lovitură neaşteptată pentru Rusia: 6 fabrici auto s-ar putea închide

6 mai. 2016,, 19:00   Externe
4990 3
Из-за низкого спроса на машины в России могут закрыться несколько автозаводов
Foto: vedomosti.ru

În Rusia, din cauza cererii tot mai reduse pentru mașini noi, ar putea sa fie închise trei pînă la șase fabrici de automobile, potrivit unui raport al firmei de consultanta BCG.


Recordul în vînzările de automobile în Rusia a fost atins în 2012. Atunci, rusii au cumparat în total 2,8 milioane de automobile noi. Apoi vînzările au intrat în declin, iar fabricile de automobile cu o capacitate de peste 3 milioane de masini pe an suportă acum pierderi.

„Cea mai bună strategie în noile condiții e să nu sa aștepți creșterea pieței, ci sa realizezi că există un exces de capacitate și să iei măsuri drastice pentru a-l reduce sau restructura" – a declarat unul dintre autorii raportului BCG, Vladislav Butenko.

Conform previziunilor anterioare, până în 2020, piața rusa de masini noi urma sa ajunga la un volum de 3,5 – 4 milioane unitati pe an, în comparație cu 1,5 milioane în 2015. Acum, în scenariul de bază este proiectata cifra de 1,9 milioane de mașini. Pesimismul in prognoza pieței auto se explica prin costul scăzut al petrolului și slăbiciunea monedei naționale a Rusiei.

BCG crede că sub risc sunt producătorii fara „interese strategice în Rusia, care au pus accent pe dezvoltarea afacerilor în celelalte țări BRIC", precum și cei care au început producția relativ recent.

Potrivit Timpul.md, în anul trecut, din Rusia a plecat producatorul GM, iar în Orientul Îndepărtat a fost sistata asamblarea SsangYong și productia Toyota Land Cruiser Prado.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?