X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Autoritățile vor aproba pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar

6 mai. 2016,, 11:45   Economie
4252 2
Autoritățile vor aproba pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar
Foto: gov.md

Guvernul și Parlamentul vor aproba în timpul apropiat pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar din Republica Moldova, notează NOI.md.


Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul celei de-a doua ședințe a Comitetului de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, la care au fost discutate acțiunile întreprinse de autorități privind descoperirea fraudelor din sistemul financiar-bancar.

Participanții au prezentat informații privind recuperarea activelor, dificultățile întîmpinate în procesul de recuperare a mijloacelor financiare, dar și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea continuității acțiunilor menționate.

În cadrul ședinței, Pavel Filip a afirmat că reforma sistemului financiar-bancar, care ar include un set de măsuri pentru sporirea încrederii în sistem, a eficienței supravegherii bancare și îmbunătățirea managementului în bănci, ar preveni fraudele de proporții.

În context, premierul a apreciat pachetul de legi pentru reformarea sectorului bancar, care a fost elaborat de Banca Națională a Moldovei. Acesta a trecut etapa de consultări publice și urmează a fi aprobat, în cel mai scurt timp, de Guvern și Parlament.

La ședința Comitetului au participat conducătorii instituțiilor de profil – Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Banca Națională a Moldovei, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și lichidatorii băncilor aflate în proces de lichidare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?