X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Businessmenii cehi vor să realizeze în Moldova un șir de proiecte

6 mai. 2016,, 09:30   Economie
3419 0
Proiectele pe care vor să le realizeze în Moldova oamenii de afaceri din Cehia
Foto: imenno.ru

Oamenii de afaceri din Cehia intenționează să realizeze în Republica Moldova un șir de proiecte pentru modernizarea infrastructurii urbane, cu suportul Uniunii Europene, comunică NOI.md.


Acest fapt a fost discutat în cadrul întrevederii vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, în timpul vizitei în Cehia cu conducerea regiunii și orașului Plzeň, important centru industrial, tehnologic şi comercial, precum şi cu reprezentanţi ai businessului interesaţi în cooperarea cu Moldova.

Potrivit comunicatului MAEIE, în cadrul întrevederii cu guvernatorul regiunii, Václav Šlajs, a fost pus în evidenţă cadrul politico-juridic bilateral propice existent, precum şi rolul autorităţilor şi mediului de afaceri la nivel regional pentru extinderea relaţiilor comercial-economice moldo-cehe.

Antreprenorii cehi au prezentat propuneri de realizare în Moldova a unor proiecte de modernizare în domeniul infrastructurii oraşelor, inclusiv cu sprijinul fondurilor Uniunii Europene.

În vederea documentării asupra oportunităţilor de afaceri şi stabilirii contactelor directe de colaborare, Andrei Galbur a invitat autorităţile şi pe reprezentanţii businessului din regiune să efectueze o vizită de lucru în ţara noastră, eventual în contextul vizitei pe care o va întreprinde în Moldova în luna iunie curent prim-ministrul ceh, Bohuslav Sobotka.

Oraşul Plzen din Cehia este cunoscut înainte de toate prin tradiţia industrială, reprezentată de Concernul Škoda, tehnologii de iluminare industrială şi stradală, dar şi prin marca de bere Pilsner Urquell.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?