Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Stare de urgență în Canada! (VIDEO)

5 mai. 2016,, 13:40   Externe
3116 0

Stare de urgență în Canada!
Foto: libertatea.ro

Un incendiu masiv de vegetație a disturs casele în cel puțin patru cartiere din orașul canadian Fort McMurray, forțînd peste 80.000 de oameni să-și părăsească locuințele, aceasta fiind cea mai mare evacuare cauzată de un foc din istoria provinciei Alberta.


Autorităţile din provincia Alberta, centru Canadei, au decretat stare de urgenţă pentru întreaga regiune, din cauza incendiului de vegetaţie care a izbucnit duminică.

Oficialii canadieni au avertizat că focul se extinde rapid şi ar putea distruge cea mai mare parte din oraşul Fort McMurray, iar următoarele 24 de ore sînt cruciale.

„Incendiul avansează rapid, a fost declarat ordinul de evacuare pentru toate cartierele orașului cu 100.000 de locuitori”, au anunțat marți seară serviciile de urgență din Alberta. „Este o situație înfricoșătoare și stresantă pentru persoanele care au fost nevoite să își părăsească locuința în aceste condiții.

Obiectivul este de a asigura securitatea persoanelor, de a le determina să părăsească orașul și de a supraveghea că sînt nevătămate și în siguranță”, a declarat premierul provinciei, Rachel Notley, în cursul unei conferințe de presă. În ciuda violenței incendiului, deocamdată nu există victime.

Vom avea temperaturi ridicatre și umiditate scăzută în timp ce vîntul va sufla cu putere”, a declarat un oficial canadian, Bernie Schmitte, care a avertizat că focul s-ar putea extinde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?