X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va putea participa în străinătate la licitațiile pentru achiziții publice

5 mai. 2016,, 09:45   Economie
2425 0
Moldova va putea participa în străinătate la licitațiile pentru achiziții publice
Foto: modernism.ro

Companiile străine vor putea participa la tenderele din Moldova pentru achiziții publice, iar cele autohtone – la licitaţiile organizate în afara țării.


Acest fapt este prevăzut de hotărîrea cu privire la proiectul de Lege pentru aderarea Moldovei la Acordul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind achizițiile publice, comunică NOI.md.

Potrivit reprezentanților Guvernului Moldovei, aderarea ţării noastre la acest acord reprezintă un instrument important în crearea și menținerea unui sistem național eficient de achiziții publice.

Implementarea Acordului va încuraja afluxul de investiții externe prin participarea companiilor străine la tendere în Moldova.

În același timp, companiile moldovenești vor avea posibilitatea să participe la concursuri din afara țării, preluînd cele mai bune practici internaționale bazate pe principii de transparență, concurență și comerț liber.

Accederea Moldovei la Acordul OMC privind achizițiile publice este o acțiune importantă pentru liberalizarea comerțului. În acest sens, instituțiile guvernamentale au întreprins un șir de măsuri reformatoare în domeniu, printre care aprobarea Legii cu privire la achizițiile publice.

Conform deciziei Comitetului OMC, Moldova urmează să ratifice Acordul pînă la 16 iunie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?